Αναζήτηση

Music

Translate

VISIT MY NEW BLOG COCO IS PLANNING TO LEARN EVERYTHING ABOUT PLANNING AND PLANNERS!

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

8 ψέματα που μάθαμε στο σχολείο

12 χρόνια στα σχολεία οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας , μας έλεγαν ένα σωρό πράγματα τα οποία θεωρούσαμε απολύτως σωστά. Έλα όμως που αρκετά από αυτά ήταν λάθος!

1) Δεν υπάρχει βαρύτητα στο διάστημα.

Μια χαρά υπάρχει βαρύτητα. Η βαρύτητα είναι αυτή που κρατά το φεγγάρι σε τροχιά γύρω από τη Γη και τη Γη γύρω από τον ήλιο.  Στο ύψος του διεθνούς διαστημικού σταθμού π.χ. η βαρύτητα είναι κατά 10% μειωμένη. Ο λόγος που οι αστροναύτες φαίνεται να αιωρούνται είναι γιατί λόγω της περιστροφής του σταθμού αυτοί βρίσκονται σε μια συνεχή κατάσταση ελεύθερης πτώσης.

2)Τα διαμάντια δημιουργήθηκαν από συμπιεσμένο κάρβουνο.

Ο άνθρακας που εγκλωβίστηκε στο υπέδαφος κατά το σχηματισμό του πλανήτη είναι η πιο πιθανή αιτία σχηματισμού των διαμαντιών. Τα διαμάντια χρονολογικά είναι γηραιότερα από τα πρώτα φυτά που σχημάτισαν το κάρβουνο.

thomas-edison-quotes-eco-friends-volt-report
3)Ο Έντισον εφηύρε τη λάμπα.

Για την ακρίβεια το μόνο που έκανε ο Έντισον ήταν να πάει και να αγοράσει την πατέντα του Heinrich Goebel από τη γυναίκα του όταν αυτός είδε τα ραδίκια ανάποδα. Η λάμπα ήταν ήδη γνωστή εφεύρεση στους κύκλους της επιστήμης καθώς εκείνο τον καιρό άλλοι 22 επιστήμονες πειραματίζονταν με αυτή, συμπεριλαμβανομένου και του Νίκολα Τέσλα.

4) Ο Van Gogh έκοψε το αυτί του.

Λόγο μιας στιγμιαίας τρέλας ο Van Gogh έκοψε το ίδιο του το αυτί. Ή έτσι τουλάχιστον μας έλεγαν στο σχολείο. Η αλήθεια είναι διαφορετική και αρκετά πιο περιπετειώδης. Το αυτί του Van Gogh έκοψε ένας άλλος ζωγράφος με το όνομα Paul Gauguin όταν οι 2 τους ξιφομάχησαν! Οι 2 τους έκανα όρκο σιωπής και η αλήθεια αποκαλύφτηκε μόνο μετά το θάνατο του ενός.

5) Οι χαμαιλέοντες αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον.

Οι χαμαιλέοντες αλλάζουν το χρώμα τους για διάφορους λόγους, αλλά όχι για να ταιριάξουν με το ντεκόρ. Η αλλαγή χρώματος χρησιμοποιείται για την επικοινωνία ως προς την ύπαρξη εχθρών ή και άλλων κινδύνων, σαν ερωτικό κάλεσμα αλλά και για την σταθεροποίηση της θερμοκρασίας τους. Γίνονται μαύροι για να απορροφήσουν περισσότερη θερμότητα.

6)Ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική.

Ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική δεύτερος. Ο πρώτος που την είχε ανακαλύψει ήταν ο Βίκινγκ βασιλιάς Leif Erikson  το 1000 μ.Χ κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας του.
vikings

7)Οι γεύσεις αναγνωρίζονται από διαφορετικά σημεία της γλώσσας.

Η αλήθεια είναι πως οι γεύσεις αναγνωρίζονται από όλη την επιφάνεια της γλώσσας καθώς οι αισθητήρες γεύσης είναι κοινοί παντού. Επίσης η γλώσσα μπορεί να εντοπίσει και μια 5η γεύση πέρα από τις 4 κλασσικές (γλυκό,αλμυρό,ξινό,πικρό) την ουμάμι.

8)Ο Νεύτων ανακάλυψε τη βαρύτητα όταν ένα μήλο έπεσε στο κεφάλι του.

Πιστεύω πως όλοι έχουμε ακούσει αυτή την ιστορία και έχουμε δει κάποια αντίστοιχη ζωγραφιά στο βιβλίο της φυσικής όταν ήμασταν παιδιά. Η πραγματικότητα όμως ήταν κάπως διαφορετική. Ναι υπήρξε ένα μήλο το οποίο βοήθησε τον Νεύτωνα να σχηματίσει τη θεωρία της βαρύτητας. Μόνο που το μήλο δεν έπεσε στο κεφάλι του αλλά μερικά μέτρα μακρυά του. Ο Νεύτων είχε καταλάβει πως τα σώματα δεν μπαίνουν σε κίνηση παρά μόνο αν δεχθούν κάποια δύναμη, και η πτώση του μήλου τον έβαλε σε σκέψεις.
Yup
Yup

πηγή: thinkdrops.gr
Nope
Nope


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου