Αναζήτηση

Music

Translate

VISIT MY NEW BLOG COCO IS PLANNING TO LEARN EVERYTHING ABOUT PLANNING AND PLANNERS!

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιγηραντική δίαιτα: Αδυνάτισε αναδεικνύοντας τη νιότη σου!

Αντιγηραντική δίαιτα: Αδυνάτισε αναδεικνύοντας τη νιότη σου!

Η νέα δίαιτα της διατροφικής guru, Lee Holmes, εκτός του ότι υπόσχεται να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά, παράλληλα σου προτείνει τις τροφές και τα βότανα εκείνα που θα αναδείξουν τον πιο όμορφο και νεανικό εαυτό σου. Ποια γυναίκα άλλωστε, δεν θέλει να φαίνεται και να νιώθει νέα, υγιής, λαμπερή και γεμάτη ενέργεια;
Οι τροφές που καταναλώνουμε έχουν άμεσο αντίκτυπο στο πως δρα και φαίνεται το σώμα μας. Πολλές από αυτές έχουν τη δύναμη να καταπολεμήσουν ασθένειες, όμως το ήξερες πως υπάρχουν κι εκείνες που καθυστερούν την εμφάνιση των ρυτίδων και των σημαδιών γήρανσης, όπως τις πανάδες και τις κηλίδες και την χαλάρωση στο δέρμα, ακόμη και την εμφάνιση άσπρων τριχών;
Σύμφωνα με το βιβλίο της, «Supercharged food», η Lee Holmes εξηγεί πως το κλειδί είναι η κατανάλωση τροφών που καταπολεμούν τις φλεγμονές, υψηλών σε αντιοξειδωτικά, εύκολων στην πέψη.
Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις:
Επεξεργασμένα τρόφιμα: Η κατανάλωση τροφών με τεχνητά συστατικά και πρόσθετα μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα για το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
Ζάχαρη: Η κατανάλωση μεγάλων ποσοστών ζάχαρης έχει συνδεθεί με ένα πλήθος ασθενειών όπως αυτοάνοσα νοσήματα, καρδιοπάθειες και διαβήτη. Περιόρισέ την όσο μπορείς και στο μαγείρεμα αντικατέστησέ την με stevia.
Αλάτι: Οι τροφές που περιέχουν αλάτι αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων, οπότε καλό είναι είτε να αποφεύγεται να χρησιμοποιείται με φειδώ, προτιμώντας το φυσικό αλάτι της θάλασσας και όχι επεξεργασμένα υποκατάστατα.
Τρανς και κορεσμένα λιπαρά: Υπάρχουν «καλά» και «κακά» όσο αφορά τα λιπαρά που περιέχονται στις τροφές. Τα τρανς λιπαρά που περιέχονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, fast food και τηγανιτά φαγητά, είναι αυτά που πρέπει να αποφύγεις, ενώ αντίθετα τα λιπαρά που περιέχονται στο ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας και το αμυγδαλέλαιο θεωρούνται αρκετά ευεργετικά.
Οι 10-αντιγηραντικές τροφές που πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου
Ξεκίνα τη μέρα σου… αντιοξειδωτικά: ο καφές χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες προστατεύει την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία έως και κατά 30% (προσοχή τα οφέλη του εκμηδενίζονται από τη προσθήκη ζάχαρης).
Περιποίηση προσώπου με… φρουτοσαλάτα: Η βιταμίνη C που περιέχουν το μάνγκο, οι φράουλες, το ακτινίδιο, η παπάγια αλλά και η νεροκολοκύθα, θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα, περιορίζει τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου στο δέρμα και παράλληλα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.
Βιταμίνη Ε η αντιγηραντική: θα τη βρεις σε ξηρούς καρπούς (όπως ηλιόσπορο), στο κριθάρι και στο αβοκάντο και είναι απαραίτητη για την ταχεία ανανέωση των κυττάρων, την σωστή κυκλοφορία του αίματος, ενώ θρέφει σε βάθος το δέρμα αλλά και τα μαλλιά.
Ομοιόμορφος τόνος και σφριγηλό δέρμα: για να αποφύγεις τις κηλίδες και την ξηρότητα αλλά και για να ενισχύσεις την ελαστικότητα του δέρματός σου, το μυστικό είναι μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται σελήνιο. Θα την βρεις στα καρύδια Βραζιλίας, το cottage cheese, τον τόνο και τον αστακό.
Για φρέσκο, σφριγηλό και λαμπερό δέρμα: Ο ψευδάργυρος είναι ένα ακόμη απαραίτητο συστατικό για την παραγωγή κολλαγόνου και την ανανέωση των κυττάρων. Βρίσκεται στο καθαρό κρέας και σε όσπρια όπως οι φακές.
Άλλες τροφές που βοηθούν στη μακροζωία και στη διατήρηση της νεότητας είναι :
Ρέγκα: συμβάλλει στην αντιγήρανση και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Κάσιους: εμποδίζει τη δημιουργία ρυτίδων και βοηθάει στην αποτροπή της οστεοπόρωσης.
Σέσκουλο: προλαμβάνει τη γήρανση, την απώλεια μαλλιών και ενισχύει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Κοτόπουλο: βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων, προλαμβάνει τις ρυτίδες και προστατεύει την καρδιά.
Δαμάσκηνο: χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, το κάλιο, το σίδηρο , τις φυτικές ίνες και βιταμίνες Α, B3 και B6, επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης αλλά και την «εγκατάσταση» των περιττών κιλών σε κοιλιά και μπούτια,
Κρεμμύδια: είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων.
Σκόρδο: βοηθά στην ανάπτυξη λευκών αιμοσφαιρίων άρα και το ανοσοποιητικό.
Μπρόκολο: είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και μαγνήσιο, απαραίτητων στη δημιουργία νέων υγιών κυττάρων αλλά και στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Quinoa: ο θαυματουργός αυτός σπόρος είναι γεμάτος πρωτεΐνη, περιέχοντας τα απαραίτητα αμινοξέα για την δημιουργία και την ανάπλαση της μυϊκής μάζας.
Μάραθος: πλούσιος σε κάλιο, φυτικές ίνες (μειώνουν τη χοληστερίνη), βιταμίνη C (πρόληψη της γήρανσης των αρτηριών), φολικό οξύ (μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων) και φυτοθρεπτικά συστατικά (ρουτίνη, ανιθόλη) που βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών.
Αγγελική: εμποδίζει την ανάπτυξη των ελεύθερων ριζών στις οποίες και οφείλεται η πρόωρη γήρανση, ενώ βοηθά και στη γονιμότητα, περιορίζοντας τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.
Εχινάκεια: έχει αντιγηραντικές ιδιότητες συσφίγγει το δέρμα και το διατηρεί σφριγηλό σ το πέρασμα των χρόνων, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει μολύνσεις και κρυολογήματα.

πηγή: joytv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου