Αναζήτηση

Music

Translate

VISIT MY NEW BLOG COCO IS PLANNING TO LEARN EVERYTHING ABOUT PLANNING AND PLANNERS!

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Το κλασικό ψητό της Κυριακής σε νέα εκδοχή!

Το κλασικό ψητό της Κυριακής σε νέα εκδοχή!

Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες… Αυτό το φαγητό κατατρέχει τις παιδικές αναμνήσεις κάθε ενήλικα! Μιας και τίποτα δε συγκρίνεται με τα φαγητά ταψιού των μαμάδων μας και των γιαγιάδων μας, αφού τα έχουμε συνδυάσει με την ασφάλεια και τη φροντίδα τους.
Έτσι, ποτέ δεν θα καταφέρουμε να κάνουμε το ίδιο, με το κοτόπουλο να παραμένει μαλακό και τις πατατούλες να σου κλείνουν το μάτι να φας όλο το ταψί! Γι αυτό, κρατάμε την παράδοση κι εισάγουμε νέα στοιχεία που το κάνουν ακόμα πιο γκουρμέ!
Ευκαιρία να γίνεις ο σεφ σου, και να εντυπωσιάσεις κάθε καλεσμένο σου!
Υλικά
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 3-4 κιλά πατάτες – σε μεγάλα σχετικά κομμάτια
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μπαχαρικά (1-2 φύλλα δάφνης, θυμάρι, μουστάρδα σε σκόνη)
  • 2 -3 σκελίδες σκόρδο κόρδο
  • 2 λεμόνια σε χυμό
 Εκτέλεση
Ιδανικά, άφησε το κοτόπουλο ένα βράδυ να μαριναριστεί σε λίγη ζάχαρη, 2-3 κουταλάκια λάδι και νερό. Έτσι, θα είναι τρυφερό και μαλακό κατά το ψήσιμο.
Σε ένα ταψί, βάλε τις πατάτες με ένα μεγάλο ποτήρι καυτό νερό, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το κρασί, το σκόρδο και τα μπαχαρικά της επιλογής σου. Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο, και ψήσε στους 220ο βαθμούς για μισή ώρα, σε προθερμασμένο φούρνο.
Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλε το κοτόπουλο να το τηγανίσεις-αν θες βάλε 1 κουταλιά λάδι, αλλά είναι περιττό μιας και θα κατεβάσει τα δικά του υγρά.
Μόλις περάσει το μισάωρο, έλεγξε κατά πόσο είναι ψημένες οι πατάτες κι αν χρειάζονται νερό. Αν θεωρείς ότι είναι σε καλό σημείο, προσέθεσε και το κρέας, κλείνοντας πάλι με το αλουμινόχαρτο για να γίνει η λεγόμενη σύμβραση των δύο τροφών. Ένα δεκάλεπτο πριν ψηθεί εντελώς, βγάλε το αλουμινόχαρτο, προσέθεσε το χυμό λεμονιού κι άφησε το σε μέτρια φωτιά στο γκριλ να ροδίσει!
Ετοιμαστείτε να γλύφετε και τα δάχτυλα σας!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 πηγή: Joytv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου