Αναζήτηση

Music

Translate

VISIT MY NEW BLOG COCO IS PLANNING TO LEARN EVERYTHING ABOUT PLANNING AND PLANNERS!

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Γυναίκα: τα πρότυπα γυναικείας ομορφιάς 115 χρόνια πριν έως το σήμερα


Γυναίκα... Το ον που αν έλειπε από τον κόσμο - δεν θα υπήρχε κόσμος! Μητέρα. εργαζόμενη, φίλη, πειρασμός, μα πάνω από όλα αυτό το ον που έχει τόσες παραξενιές. Ζήλια, μουρμούρα, γκρίνια. Έχει παλέψει τόσο πολύ και ακόμα παλεύει για να αποκτήσει δικαιώματα. 

Έχουν αλλάξει πολλά τον τελευταίο αιώνα σχετικά με τα πρότυπα ομορφιάς της γυναίκας. Γυναίκες με καμπύλες, γυναίκες μινιατούρες και φτάνουμε στο σημερινό χάος όπου η κάθε γυναίκα κάνει ό,τι κάνει σε υπερβολικό βαθμό.

ΟΙ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΤΟ 1910


Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε ένα μοντέλο από γαλλική διαφήμιση για εταιρεία εσωρούχων. Αν και εκείνη την εποχή οι γυναίκες άρχισαν να ασχολούνται με το σώμα τους βλέπουμε πως οι καμπύλες και οι πιο γεμάτες γυναίκες είναι αυτές που θεωρούνται ωραίες.


Flappers και 20s


Η δεκαετία του '20 χαρακτηρίστηκε από πολλές και μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής των γυναικών. Οι γυναίκες ( εκείνη την δεκαετία ήταν γνωστές ως Flappers) ξεκινούν να ζουν σαν τους άντρες, να καπνίζουν, να βγαίνουν, να πίνουν, να αδυνατίζουν υπερβολικά πολύ και να έχουν το δικαίωμα της επιλογής. Διώχνουν ο,τιδήποτε θηλυκό υπάρχει και δείχνουν ότι το αντρικό σώμα είναι αυτό που προτιμούν.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΩΝ 30 - ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ FLAPPERS


Οι γυναίκες των '30s απορρίπτουν τις Flappers της προηγούμενης δεκαετίας και προτιμούν τις πιο παχουλές σιλουέτες. Θυμίζουν γυναίκες από πίνακες του Ρομαντισμού και φαίνεται ότι αγαπούν το σώμα τους.

ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑ ΣΤΑ 40s


Την δεκαετία των 40s βλέπουμε τις γυναίκες πιο απελευθερωμένες και να φορούν πιο κοντές φούστες. Δείχνουν περισσότερο το σώμα τους και όσο πιο πολύ αρέσει αυτό αδυνατίζουν για να φαίνονται πιο κομψές. Οι άντρες τις προτιμούν έτσι και γι'αυτό αδυνατίζουν ακόμα πιο πολύ.

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ - 50s


Η χρυσή εποχή της Monroe. Αν και εκείνη αρχικά εμφανίζεται πιο παχουλή αρχίζει να αδυνατίζει και να ακολουθεί το πρότυπο των αδύνατων γυναικών. Κοπέλες προσπαθούν να τις μοιάσουν αφού ήταν το σύμβολο της εποχής και κοντεύουμε στις μινιατούρες.

 ΤΑ SKINNY ΤΩΝ 60s


Σύμβολο της εποχής η Twiggy, η πολύ αδύνατη και petite τραγουδίστρια της εποχής. Όλες την μιμούνται αλλά παρ'ολα αυτά κανείς δεν τις λέει ανορεκτικές.

70s


Την εποχή του 70 οι γυναίκες ασχολούνται ακόμα περισσότερο με τον εαυτό τους. Αδυνατίζουν ακόμα πιο πολύ και αρχίζουν να γυμνάζονται. Οι κοπέλες της εποχής είναι ελαφρώς γυμνασμένες και πολύ αδύνατες.

80s - Madonna και Flashdance


To aerobic είναι πολύ διαδεδομένο εκείνη την εποχή και οι γυναίκες τρέχουν στα γυμναστήρια. Η εποχή είναι στιγματισμένη από την Madonna και το Fitness. Τα περιοδικά της Vogue κάνουν νέες και μεγάλες να τρέχουν για γυμναστική.

90s KAI SUPER MODELS



Τα μοντέλα των 90s χωρίζονται σε δυο πλευρές. Από την μία μοντέλα με πλούσιες καμπύλες που συνεχίζουν να προτιμούν συνήθειες προηγούμενων δεκαετιών και από την άλλη μοντέλα αδύνατα με ανδροπρεπή σώματα. Όπως και να έχει και οι δυο πλευρές έδωσαν την βάση για τα 00s

ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ


Και φτάνοντας στο σήμερα παρατηρούμε ότι η γυναικεία ομορφιά φτάνει στα άκρα. Όμορφο πια θεωρείτε αυτό με τα υπερβολικά μεγάλα οπίσθια ή στήθη ή αυτό που είναι υπερβολικά αδύνατο και ανορεκτικό. Οι κοπέλες τρέχουν στους διαιτολόγους και τους πλαστικούς για να αντιγράψουν το στυλ κάποιας διάσημης και όλα γίνονται μπάχαλο. Το γυναικείο σώμα έχει χάσει την ομορφιά και είναι πια ένα αντικείμενο. Η φυσική ομορφιά τώρα τελευταία όμως αρχίζει να αναδεικνύεται και όλο και πιο πολλές διάσημες φωτογραφίζονται άβαφες. Αυτού του είδους ομορφιά είναι στην μόδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου