Αναζήτηση

Music

Translate

VISIT MY NEW BLOG COCO IS PLANNING TO LEARN EVERYTHING ABOUT PLANNING AND PLANNERS!

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

5 σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν κουρευτείς!

κουρευτείς

Αποφάσισες να κάνεις δώρο στον εαυτό σου μία αλλαγή ξεκινώντας από τα μαλλιά σου! Και πολύ καλά έκανες. Ωστόσο, για να είναι πετυχημένο το κούρεμα –και η αλλαγή- είναι σημαντικό να γνωρίζεις κάποια πράγματα πριν απευθυνθείς στον κομμωτή σου! Ποια είναι αυτά;

1.       To σχήμα του προσώπου σου. Εύκολη ερώτηση, ακόμη πιο εύκολη απάντηση! Φαντάζομαι θα ξέρεις αν το πρόσωπό σου είναι οβάλ, στρογγυλό, τετράγωνο ή σε …σχήμα καρδιάς. Αν ναι, τότε ψάξε στο internet και βρες χτενίσματα που ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σου! Αν πάλι δεν ξέρεις, τότε μάθε αυτό: Το  σχήμα του προσώπου μας το καταλαβαίνουμε με τον έλεγχο του σαγονιού μας – αν δηλαδή το σαγόνι σου είναι  λίγο πιο έξω και τονίζονται οι γωνίες του προσώπου, τότε έχεις  τετράγωνο πρόσωπο, όπως η  Ολίβια Γουάιλντ. Αν το σαγόνι σου έχει στρογγυλό σχήμα από το πηγούνι μέχρι τα αυτιά σας, τότε έχεις στρογγυλό σχήμα, σαν την Κριστίνα Ρίτσι. Αν το πηγούνι σου είναι κάπως μυτερό και το σαγόνι σου κάνει ελαφρώς γωνία, έχεις οβάλ πρόσωπο, όπως η  Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Τέλος  και αν το πηγούνι σας είναι το πιο χαρακτηριστικό  μέρος του προσώπου σου όπως και οι καμπύλες  του σαγονιού σου, τότε έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, όπως η Ρις Γουίδερσπουν.
2.       Την υφή των μαλλιών σου. Αν έχεις πυκνά, σγουρά μαλλιά, δεν θα μπορέσεις να έχει ποτέ από φυσικού σου το χτένισμα της Blake Lively. Αν πάλι έχεις ολόισια μαλλιά κανένα κούρεμα δεν θα σου δώσει τόσο όγκο στα μαλλιά όσο έχει η Beyonce. Για το λόγο αυτό, σκέψου τι τύπο τρίχας έχεις και βασίσου πάνω σε αυτό για το κούρεμά σου.
3.       Να έχεις ρεαλιστικές απαιτήσεις. Πολλές από εμάς, πάμε στον κομμωτή μας, του δείχνουμε μία φωτογραφία και του λέμε να μας κουρέψει ακριβώς έτσι. Αυτό δεν σημαίνει πως όταν θα έχει τελειώσει, εσύ θα είσαι ακριβώς ίδια με την κοπέλα στην φωτογραφία. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κάνουν τα μαλλιά μας να διαφέρουν, γι’ αυτό μην είσαι παράλογη με το τι θα ζητήσεις!
4.       Μην ξεχάσεις να σκεφτείς την καθημερινότητά σου! Αν δηλαδή γνωρίζεις από πριν πως δεν θα έχεις χρόνο να περιποιείσαι καθημερινά τα μαλλιά σου, μην κάνεις αφέλειες. Συζήτησέ το με τον κομμωτή σου και βάλε του κάποιους όρους, ώστε να αποκλείσει πιθανά κουρέματα και να καταλήξετε στο ιδανικότερο.
5.       Βεβαιώσου ότι είσαι έτοιμη για μία αλλαγή. Αν θέλεις απλώς να ξεφορτωθείς τη ψαλίδα, τότε go ahead! Αν όμως έχεις πολύ μακριά μαλλιά και θέλεις να κάνεις pixie haircut, τότε σκέψου το λίγο ακόμη και μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις. Στο λέμε εμείς που πήραμε και χρειάστηκε δύο χρόνια για να τα ξαναμακρύνουμε!
Επιμέλεια: Σοφία Χρήστου 

πηγή: joytv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου