Αναζήτηση

Music

Translate

VISIT MY NEW BLOG COCO IS PLANNING TO LEARN EVERYTHING ABOUT PLANNING AND PLANNERS!

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μύθοι και αλήθειες για τα σπυράκια σου

Μύθοι και αλήθειες για τα σπυράκια σου
Ποια από μας δεν θέλει αψεγάδιαστη επιδερμίδα χωρίς ίχνος από σπυράκια, ακμή, μαύρα στίγματα ή εμφανείς πόρους; Και ποια δεν έχει ακούσει 1000 και έναν τρόπους για να το πετύχει; «Κόψε τις σοκολάτες!» ο ένας, «Σταμάτα να τρως τηγανιτά!» ο άλλος, «Πλένε το πρόσωπό σου pio συχνά!» ο παράλλος. Πόσα όμως από αυτά τα tips είναι αλήθειες και πόσα μύθοι;
Επειδή πολλά έχουμε ακούσει κατά καιρούς σχετικά με το πώς μπορείς να βελτιώσεις την υφή αλλά και την υγεία του δέρματός σου, να μειώσεις τα σημάδια της ακμής, τα αντιαισθητικά σπυράκια και τα μαύρα στίγματα, κάτσαμε και βρήκαμε τους μεγαλύτερους μύθους και τις μεγαλύτερες αλήθειες που συνοδεύουν, ώστε να μάθεις μια για πάντα τι πραγματικά μπορεί να σε βοηθήσει:
Οι ενήλικες δεν εμφανίζουν ακμή: ΜΥΘΟΣ
Έρευνες έχουν αποκαλύψει πως σημαντικός αριθμός ενηλίκων μπορεί να εμφανίσει ακμή στα 30, 40, και ακόμη και στα 50. Η διαφορά έχει να κάνει με τον τρόπο που εμφανίζεσται. Στα36 από ό, τι όταν ήσουν 16 είναι πιο πιθανό να εμφανίζονται κοκκινίλες γύρω από το στόμα και το σαγόνι σας, αντί  για τα διάσπαρτα σπυράκια στο μέτωπο, τη μύτη και τα μάγουλα που εμφανίζεις όταν είσαι 16.
Η σοκολάτα και τα τηγανιτά φαγητά προκαλούν σπυράκια: ΜΥΘΟΣ
Όλες λίγο πολύ έχουμε ακούσει πως αν τρως γλυκά και σοκολάτες βγάζεις σπυράκια, όμως όπως ανακαλύψαμε δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα. Όσο αφορά στο δέρμα σου μπορείς να φας μέχρι και ολόκληρη τούρτα σοκολάτα και να μην επηρεάσεις αρνητικά την επιδερμίδα σου (μακάρι όμως να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τη σιλουέτα σου!)
Η διατροφή επηρεάζει την ακμή και την υγεία του δέρματος σου: ΑΛΗΘΕΙΑ
Μπορεί η σοκολάτα να μην είναι εχθρός για το δέρμα σου, όμως οι διατροφικές σου συνήθειες σίγουρα έχουν αντίκτυπο στην γενικότερη υγεία και εμφάνισή του δέρματός σου. Πάρα πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τη φυσιολογική διαδικασία ανάπλασης του δέρματος και τα φαγητά που τρώμε είναι ένας από αυτούς (επηρεάζει κατά 25%)  κι αυτό γιατί το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου οργάνου του που είναι το δέρμα, χρησιμοποιεί τις βιταμίνες και τις θρεπτικές τροφές που καταναλώνουμε για να ‘επιδιορθωθεί’ και να ‘αναδομηθεί’. Για την ακρίβεια υπάρχουν τροφές που το επηρεάζουν αρνητικά γενικότερα αλλά και τροφές που περιέχουν θρεπτικά συστατικά που βοηθάνε στην βαθύτερη αναδόμηση και ανάπλασή του. Μερικές από αυτές είναι: οι ντομάτες, το μάνγκο, η παπάγια, τα βερίκοκα, οι γλυκοπατάτες, το πορτοκάλι, το σπανάκι, τα καρότα, το πράσινο τσάι, ο τόνος, το κάρδαμο, τα μούρα, οι ξηροί καρποί, το αγγούρι, οι φράουλες και φυσικά το νερό!
Το συχνό πλύσιμο του προσώπου προστατεύει από την ακμή και μειώνει τα σπυράκια: ΜΥΘΟΣ (εν μέρει)
Συγκεκριμένα το συχνό πλύσιμο κάνει το ακριβώς αντίθετο, καθώς αφυδατώνει το δέρμα, μειώνει τη φυσική του λιπαρότητα και προκαλεί ερεθισμό. Ακριβώς όμως επειδή ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που προκαλούν σπυράκια έιναι οι βραγμένοι πόροι του δέρματος από το make up, το καυσαέριο αλλά και τη φυσική λιπαρότητα του δέρματος, αυτό που χρειάζεται είναι να πλένεις το πρόσωπό σου 2 με 3 φορές την μέρα μόνο με ένα αντιαλλεργικό ή αντισηπτικά σαπούνι.
Το make up δημιουργεί σπυράκια: ΑΛΗΘΕΙΑ (εν μέρει)
Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε δεν είναι καλής ποιότητας ή υποαλλεργικά ή όταν αφήνουμε το μακιγιάζ μας επάνω στο δέρμα για πολλές ώρες, αφού φράζει τους πόρους, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να αποβάλλουν τα νεκρά κύτταρα δημιουργούν σπυράκια. Αν προσέχεις τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς και θυμάσαι πάντα να ξεβάφεσαι στο τέλος της ημέρας δεν θα έχεις κανέναν πρόβλημα.
Το στρες προκαλεί σπυράκια: ΑΛΗΘΕΙΑ
Σύμφωνα με κάποιες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε φοιτητές πριν και κατά τη διάρκεια των εξετάσεών τους, διαπιστώθηκε πως εμφάνισαν σπυράκια ή η ακμή τους ήταν σε έξαρση κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.  Το άγχος προκαλεί την έκκριση της ορμόνης κορτιζόλης η οποία ενεργοποιεί τους σμηγματογόνους αδένες, κάνοντας το δέρμα πιο λιπαρό, κάτι που μπορείς (χωρίς όμως να είναι απαραίτητο) να οδηγήσει στη εμφάνιση ακμής.
Η ακμή «φουντώνει» με την περίοδο: ΑΛΗΘΕΙΑ
Το 70% των γυναικών με ακμή  παρατηρείται εμφάνιση βλαβών ή έξαρση της ακμής, μία εβδoμάδα περίπoυ πριν από την έμμηνo ρύση, ενώ στις υπόλοιπες γυναίκες είναι σύνηθες να εμφανίζονται 1-2 σπυράκια που προμηνύουν την έλευση της περιόδου. Οι ειδικοί το συσχετίζουν με τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν εκείνη τη περίοδο στο σώμα, οι οποίες μπορεί να πυροδοτήσουν την εμφάνιση ακμής.
Ο ήλιος κάνει καλό στην ακμή: ΜΥΘΟΣ
Αν και προσωρινά βοηθά στην κάλυψη της ακμής, ο ήλιος δεν βοηθά στη θεραπεία της. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο προκαλεί ερεθισμούς και ξηρότητα, ενώ αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης εγκαυμάτων και καρκίνου του δέρματος. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς το αντηλιακό σου καθημερινά. Αν έχεις πρόβλημα με τη λιπαρότητα, προτίμησε ένα με την ένδειξη  «oil free».
Αν σπας τα σπυράκια τα βοηθάς να φύγουν γρηγορότερα: ΜΥΘΟΣ
Μπορεί να νομίζεις πως σπάζοντας ένα σπυράκι βοηθάς το συσσωρευμένο πύον να αποβληθεί από το σώμα σου (και να ξεφορτωθείς , όμως στην πραγματικότητα κάνεις μεγαλύτερο κακό, απ” ό, τι καλό κι αυτό γιατί σπάζοντας ένα σπυράκι σπρώχνεις τα νεκρά κύτταρα βαθύτερα μέσα στο δέρμα σου, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείς πληγή που το πιθανότερο είναι να μολυνθεί αλλά και σου αφήσει σημάδι. Επίσης, αν τα χέρια σου δεν είναι αποστειρωμένα και δεν χρησιμοποιείς γάζες και αντισηπτικά, το πιθανότερο είναι να μεταφέρεις τη μόλυνση σε κάποιο άλλο υγιή ιστό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέο σπυράκι σε άλλο σημείο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις ένα να το καλύψεις με ένα ελαφρύ make up (προτίμησε πούδρα), να το κρατάς καθαρό με ειδικά φαρμακευτικά προϊόντα και να περιμένεις να κάνει τον κύκλο του

πηγή: joytv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου