Αναζήτηση

Music

Translate

VISIT MY NEW BLOG COCO IS PLANNING TO LEARN EVERYTHING ABOUT PLANNING AND PLANNERS!

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Active Sitting: 5 ασκήσεις που θα αλλάξουν το πώς βλέπεις το σώμα σου και το… καθισιό


Ακόμη κι αν περνάς πάνω από 8 ώρες «καθηλωμένη» στο γραφείο σου, αυτό δε χρειάζεται να επηρεάσει και τη σιλουέτα σου. Σίγουρα οι γρήγοροι ρυθμοί και οι πολλές υποχρεώσεις καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς σου, με αποτέλεσμα συχνά να είσαι πολύ κουρασμένη ή να μην έχεις χρόνο για την καθημερινή σου προπόνηση, όμως η καθιστική ζωή μπορεί να κρύβει κινδύνους, όχι μόνο για τη «γραμμή» αλλά και για την υγεία σου.
Καρδιολογικά προβλήματα, διαβήτης, χαμηλό ανοσοποιητικό,  μυοσκελετικοί πόνοι αλλά και κυτταρίτιδα και χαλάρωση, είναι μερικά από τα αρνητικά αποτελέσματα μιας καθιστικής καθημερινότητας.
Κι όμως, ακόμη κι αν δεν έχεις το χρόνο να πας στο γυμναστήριο ή να ασκηθείς στο σπίτι σου, υπάρχει τρόπος να γυμναστείς και να ενεργοποιήσεις το σώμα σου και μάλιστα χωρίς καν να σηκωθείς απ’ το γραφείο σου, χρησιμοποιώντας το ίδιο το δικό σου βάρος και εξασκώντας μια τεχνική με ασκήσεις και stretching γνωστή ως active sitting.
Ξεκούρασε τα πέλματά σου: Τα πόδια μας μπορεί να πιαστούν βρισκόμενα στην ίδια θέση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Κάνε μερικά μικρά διαλείμματα ώστε να τα ξεκουράσεις. Αφαίρεσε τα παπούτσια σου και χρησιμοποιώντας ένα μπαλάκι του τένις ή ένα μπουκάλι κρύο νερό, τσούλησε το πέλμα σου μπροστά και πίσω, έτσι ώστε να χαλαρώσεις τους ιστούς των πελμάτων και να αυξήσεις την  κυκλοφορία του αίματος.
Βαθιά καθίσματα (Squats) στο τοίχο: Στάσου όρθια με τους ώμους και τη μέση να ακουμπούν σ’ ένα τοίχο και τα γόνατα λυγισμένα ώστε να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών, Μείνε εκεί για 1 περίπου λεπτό, χαλάρωσε και επανέλαβε από 10 έως 15 φορές.
Προβολές και stretching: Ένα από τα αποτελέσματα ενός παρατεταμένου καθισιού είναι και πως ατροφούν οι μύες των μηρών καθώς και οι τετρακέφαλοι, κάτι που μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση κυτταρίτιδας αλλά και γενικότερη χαλάρωση στην περιοχή των μηρών και των γλουτών. Για να το αποφύγεις κάνε προβολές (lunges) τοποθετώντας αρχικά το αριστερό πόδι μπροστά, λυγισμένο σε γωνία 90 μοιρών και ταυτόχρονα επιτρέποντας στο δεξί γόνατο να αγγίξει ελαφρά το έδαφος πίσω σου. Στη συνέχεια επανέλαβε φέρνοντας μπροστά το δεξί πόδι. Δοκίμασε αυτή την άσκηση 3-4 φορές μέσα στη μέρα για 8-10 εναλλαγές.
Άλλαξε στάση: Όταν καθόμαστε για πολύ ώρα, έχουμε την τάση να καμπουριάζουμε και να ρίχνουμε το σώμα μας μπροστά, κάτι που επιβαρύνει το λαιμό, τη πλάτη αλλά και το θώρακά μας. Για να το αντιστρέψεις, κάτσε στην άκρη της καρέκλας σου ώστε να στηρίζεσαι στην «ουρά» σου. Άσε τα χέρια σου στο πλάι και άνοιξε το θώρακά σου, αφήνοντας τους ώμους να κινηθούν προς τα πίσω. Την ίδια στιγμή τέντωσε τα πόδια σου μπροστά, αφήνοντας τα δάχτυλα των ποδιών σου να «κοιτάνε» προς τα έξω. Μείνε σε αυτή τη θέση για περίπου 10’’ και επανέλαβε 10 φορές.
Τέντωσε τη πλάτη σου: Για να βοηθήσεις το σώμα σου να ξεπιαστεί και παράλληλα να αιματωθεί σωστά, τοποθέτησε τις παλάμες των χεριών σου στις αρθρώσεις στο κάτω μέρος της πλάτης και στη συνέχεια άσε το σώμα σου να πέσει προς τα πίσω, μέχρι εκεί που νιώθεις άνετα. Κάνε 10 επαναλήψεις 1-2 φορές τη μέρα.

πηγή: joytv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου