
Θέλεις να φτιάξεις κάτι για το μεσημέρι που θα εντυπωσιάσει; Σου προτείνουμε χοιρινό φιλέτο με σάλτσα pan που θα τους ξετρελάνει όλους.
Τι θα χρειαστείς
1 ½ κιλό χοιρινό φιλέτο(εάν θέλεις μπορείς να ζητήσεις από τον χασάπη σου και ένα ρολό χοιρινό)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
¼ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
Χυμό από 1 λεμόνι
1-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire (είναι σάλτσα που βάσει της έχει την σόγια μπορείς να την βρεις σε μεγάλα super market)
1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό , ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και τριμμένες
Για την σάλτσα pan
Τι θα χρειαστείς
½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
2-3 κουταλιές της σούπας από την μαρινάδα που φύλαξες
1-2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
Πως θα το φτιάξεις
Συνδύασε όλα τα υλικά για την μαρινάδα σε ένα μπολ. Φύλαξε από αυτή την μαρινάδα 2-3 κουταλιές της σούπας σε μια άκρη. Τοποθέτησε το χοιρινό με την μαρινάδα σε μια σακούλα για τρόφιμα και άφησε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι πρόσθεσε το χοιρινό σε μέτρια με υψηλή θερμότητα και τσιγάρισε κάθε πλευρά του για 2-3 λεπτά. Αμέσως μετά τοποθέτησε το κρέας σου μέσα στο φούρνο και ψήσε για 30-40 λεπτά. Αφού ψηθεί το κρέας άφησε στην άκρη για 5 λεπτά πριν το κόψεις.
Για την σάλτσα
Στο ίδιο τηγάνι που τσιγάρισες το χοιρινό πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλο και ξύσε ότι έχει μείνει κάτω στον πάτο του τηγανιού. Πρόσθεσε τις κουταλιές από την μαρινάδα και άφησε να βράσει για 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε το βούτυρο και αφαίρεσε από την φωτιά. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίξε την σάλτσα πάνω από το χοιρινό φιλέτο και σέρβιρε.
Επιμέλεια: Ελένη Παυλέλη
πηγή: joytv.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου