
Μαλακά μπισκοτάκια λεμονιού για ένα διαφορετικό γλυκό πρωινό με υπέροχο άρωμα!
Τι θα χρειαστείς
1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Ξύσμα από 2 λεμόνια
½ του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
¼ του φλιτζανιού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Πως θα το φτιάξεις
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι. Σε ένα μίξερ χτύπησε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού την ζάχαρη και το μέλι. Ανακάτεψε για 3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα πρόσθεσε την μαγειρική σόδα και ανακάτεψε ξανά. Στην συνέχεια πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το αλεύρι με το αλάτι σιγά-σιγά. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Φτιάξε μικρά μπισκοτάκια με τα χέρια σου και ψήσε στον φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα. Άφησε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και πασπάλισε με άχνη ζάχαρη.
πηγή: Joytv.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου