Αναζήτηση

Music

Translate

VISIT MY NEW BLOG COCO IS PLANNING TO LEARN EVERYTHING ABOUT PLANNING AND PLANNERS!

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ωραία ζύμη για κρέπες από τον Γιάννη Λουκάκο



ΓΙΑ 20 ΚΡΕΠΕΣ
15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

    • 360 γρ. γάλα
    • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 250 γρ. αυγά
    • 20 γρ. ηλιέλαιο
    • 5 γρ. αλάτι
    • 25 γρ. ζάχαρη
    • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
    • βούτυρο για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μπασίνα χτυπάμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Σουρώνουμε σε σήτα.
Αφήνουμε το κουρκούτι στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως και 8 ώρες.
Λιώνουμε λίγο βούτυρο στην κρεπιέρα. Χύνουμε μια μικρή ποσότητα από το κουρκούτι, περιστρέφοντας ελαφρώς το σκεύος ώστε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε την κάθε πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
Συνήθως οι 2-3 πρώτες κρέπες δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Με την πρακτική εξάσκηση και την επανάληψη, η διαδικασία φαντάζει όλο και πιο εύκολη.
Βγάζουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο τη μία πάνω στην άλλη, χωρίζοντάς τες με λαδόκολλα. Μπορούμε να τις καλύψουμε με μεμβράνη και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

ΠΗΓΗ: http://www.yiannislucacos.gr/recipe/vasikes-syntages/2995/zymi-gia-krepes#.Ux8NrT9_uz4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου